De school

Modern, veilig en bereikbaar

Ben je recent nog in Lummen centrum geweest? Dan merkte je zeker dat er heel wat werken gebeurd zijn. Onze straat, de Pastoor Frederickxstraat, is helemaal heringericht met veilige voet- en fietspaden, een kiss-and-ridestrook, eenrichtingsverkeer en aparte parkeerstroken voor acht lijnbussen. De uren van die bussen zijn overigens afgestemd op de schooluren. We zijn dus veilig en vlot bereikbaar: te voet, per fiets, met de auto of per bus. Maar ook op school zelf zit een groot renovatiedossier in de laatste fase. 

Kom je met de fiets? Hier komt heel binnenkort jouw nieuwe fietsenstalling. Naast een veilige stalplaats voor zo’n 360 fietsen komen hier ook lockers. 

De refter is helemaal vernieuwd en uitgebreid met een veranda. 

Tijdens de speeltijden kom je op adem op onze volledig vernieuwde speelplaats met sportterrein, picknicktafels en bankjes. 

Of we klaar zijn voor een digitale toekomst? In ons gebouw zorgt maar liefst 12 km (!) kabel voor een performant ICT-netwerk (glasvezelverbinding). Daarnaast zijn tal van verbeteringswerken uitgevoerd aan allerhande nutsvoorzieningen in het hoofdgebouw en in onze sporthal. 

Er zijn twee nieuwe lokalen voor techniek en natuurwetenschappen in de eerste graad. O.a. alle vaste lokalen van het eerste jaar en opbouwend alle lokalen van de school hebben een whiteboard met interactieve beamer.