Eerste graad

eerste en tweede jaar

EERSTE JAAR

1A

Kies je voor 1A? Dan begint je ontdekkingstocht hier.

Start met een voorsmaakje van onze studierichtingen via onderstaande filmpjes. Daarna vind je lager op deze pagina meer gedetailleerde info. Ook de info over 1B vind je verder op deze pagina.

Hieronder vind je meer info over onze studierichtingen en kan je contact opnemen met de leerkrachten via e-mail. Je krijgt dan in de loop van de komende dagen een antwoord.

STEM

Met STEM kies je voor een stevige uitdaging. Je houdt van wiskunde en wetenschappen en hebt een passie voor technologie en techniek. Aan de hand van projecten en experimenten ga je onderzoekend leren.

Wil je meer info? Contacteer de leerkrachten

Latijn

Kies je voor Latijn, dan ga je voor de pittige uitdaging. Woordjes leren, aan taalstudie doen, tekstjes vertalen, linken leggen met moderne talen... Dat spreekt je allemaal aan. Talen zijn immers jouw ding! Bovendien kom je veel te weten over de Romeinse cultuur. 

Wil je meer info? Contacteer de leerkracht

PPT MODULES QUADRI.pdf

Quadri

In Quadri kan je naar eigen keuze kennismaken met meerdere vakgebieden binnen verschillende studiedomeinen. Je kan zelfs per trimester kiezen: steeds dezelfde optie of toch iets anders proberen.

Je hebt voor Frans en wiskunde een uur meer de tijd om de leerstof te verwerken. Dat kan op twee manieren ingevuld worden. Ofwel krijg je dezelfde leerstof als bij Latijn/STEM. Ofwel wordt dat uur voor deze vakken ingevuld met meer ondersteuning. Als je extra ondersteuning voor Nederlands nodig hebt, bieden we je hiervoor een 33ste uur aan.

Wil je meer info? Contacteer de leerkrachten

1B

NEDERLANDS, ICT EN KLASSENUUR:
1u Nederlands: met dit extra uur kan je de nieuwe leerstof op je eigen tempo leren. Misschien ga je zelfs moeilijkere oefeningen maken. 

1u ICT: je leert een computer, software en apps handig gebruiken. Je leert informatie digitaal opzoeken en verwerken, bewaren en voorstellen. 

1u klassenuur: samen met je klassenleraar werk je in dit uur aan leren leren, leren leven en leren kiezen. Verder ga je aan de slag met 3 uitdagingen. Met elk van deze ga je gedurende één trimester twee uur per week aan de slag. 

VOEDING EN GEZONDHEID
In voeding en gezondheid ga je dieper in op thema’s zoals EHBO, gezonde voeding, gezonde levensstijl, eigen groenten kweken en koken. 

ECONOMIE EN WELZIJN
In economie en welzijn bestudeer je het koopgedrag van consumenten, de invloed van reclame, de inkomsten en uitgaven van een gezin en maak je kennis met verschillende betaalmiddelen. Ook mediawijsheid en verslaving komen aan bod. 

INTERIEUR EN DECORATIE
In interieur en decoratie ga je aan de slag met decoratieve technieken, verschillende materialen en kleurencombinaties. Je maakt kennis met verschillende trends en interieurstijlen.

Contacteer de leerkracht:


Projectdagen 1B en 2B

Als je kiest voor 1B en 2B heb je geen examens maar wel enkele projectdagen. Bij Kerst organiseerden de leerlingen een kerstfeestje. Ze waren zelf verantwoordelijk voor de decoratie, de organisatie, de uitnodigingen en … voor het koken natuurlijk. Het werd een onvergetelijk feestje. Heb je het clipje van de leerkrachten voor De Warmste Week gezien? Dan zag je er ook heel wat kerstdecoratie. Al deze stukken werden gemaakt door de leerlingen van 1B en 2B en werden ook verkocht voor het goede doel.

TWEEDE JAAR

2A

Basisopties 2A

Economie & organisatie

Maatschappij & welzijn

Latijn

Moderne Talen & Wetenschappen

Moderne talen (2u)

Wetenschappen (3u)

Differentiatie-uren 2A

STEM-wetenschappen

Economie & organisatie

Maatschappij & welzijn

Taal & expressie

Spaans

Ondersteuning Frans en wiskunde

Kies je voor ondersteuning Frans en wiskunde dan heb je voor beide vakken meer tijd om de leerstof aan een rustig tempo goed onder de knie te krijgen. Zo ben je prima voorbereid op de 2de en 3de graad in de bovenbouw.

Als je extra ondersteuning voor Nederlands nodig hebt, bieden we je hiervoor een 33ste uur aan.

2B

Dit zijn de 3 grote toepassingsgebieden voor 2B:

Economie en organisatie
betaalmiddelen, zelf een reis organiseren op maat van een klant, verkooppunten vergelijken en bezoeken, online shopping, vakantiejob, zakgeld

STEM-technieken
hout- en bouw constructies, verbindingstechnieken, technisch tekenen, materiaalleer, houtsoorten, elektriciteit (kilowattuurmeter, basisschakelingen leren maken, elektriciteitskast, ecotechnologie)

Schilder- en decoratietechnieken
grafisch ontwerpen, decoreren, ruimtes schilderen

Contacteer de leerkracht: