1ste JAAR

Nood aan meer info over de algemene vorming

Contacteer:


Voor vragen over je studiekeuze kan je hieronder terecht.

1A

1A LATIJN

LATIJN, iets voor jou?


Latijn is een pittig keuzepakket waarbij je kennis maakt met een nieuwe taal en de cultuur van de Romeinen.
Wil je graag weten wat er allemaal aan bod komt in het vak Latijn? Bekijk dan zeker de filmpjes. 

Nood aan meer info over Latijn? 

Contacteer de leerkracht:
patricia.comhair@spectrumcollege.be

Wat komt er aan bod in het vak Latijn?

Volg hier je eerste les Latijn.

1A STEM

STEM, iets voor jou?


Het letterwoord STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In dit keuzevak werk je aan projecten en opdrachten waarin de 4 onderdelen van het letterwoord STEM aan bod komen. STEM-leerlingen zijn onderzoekers, cijferaars, nadenkers en uittesters…
Ze verwerken de leerstof volop met het hoofd en niet met de handen.  STEM is dus ook een pittig keuzepakket.

Nood aan meer info over STEM

Contacteer de leerkracht:
bart.ceunen@spectrumcollege.be  

1A SPECTRA

Spectra, iets voor jou?

SPECTRA omvat een breed keuzepakket waarbij je jouw interesses kan verkennen. Je houdt nog alle deuren open in het tweede jaar. Voor Frans en Nederlands volg je dezelfde leerstof als bij Latijn en STEM maar met één lesuur meer verwerkingstijd.
Daarnaast kies je één duopakket met twee uitdagingen. 

Nood aan meer info over Spectra

Contacteer de leerkracht:
annick.schmitz@spectrumcollege.be
hilde.thenaers@spectrumcollege.be

Je kiest uit een waaier van vakgebieden één duopakket met twee uitdagingen. Met elke uitdaging ga je gedurende één semester twee lesuren per week aan de slag.
Je kan kiezen uit:


In woord in beeld verbind je teksten met beelden: vloggen, stift- en lettergedichten pennen, expressief een stripverhaal lezen...  Leef je creatief uit in beeld en taal!


In actief techniek ontdek je de wereld van machines en gereedschappen. Je leert veilig werken met hout, aluminium, kunststof... Je zal met behulp van werktekeningen en stappenplannen allerlei technieken toepassen. Steek je handen maar uit de mouwen!


In economie krijg je info over sparen en beleggen, betaalmiddelen, budgetbeheer, inkomsten en uitgaven van jongeren, gezinnen en de overheid. Je werkt met online tools en opdrachten om de leerstof te verwerken.


In lifestyle staat en gezonde levenswijze centraal. Je leert zowel theoretisch als praktisch over gezonde voeding, voldoende beweging, lichaamsverzorging en -hygiëne, je goed in je vel voelen, mediawijs en milieubewust leven…


Taal is een communicatiemiddel om mensen en culturen met elkaar te verbinden. Ben je geboeid door taal? Wil jij kennismaken met de verschillende Europese culturen achter deze talen? Wil je genieten van taal en er creatief mee aan de slag gaan? Dan is taal ‘beleven’ een uitdaging voor jou in talenXplo.  

Laat in engineering je ingenieurstalenten maar zien. Onderzoek hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven en gebruik je technische inzichten om een eigen prototype van een vliegtuigje te ontwerpen. Stap ook mee in de space challenge: bouw en programmeer een robot en laat deze je helpen om Mars te gaan verkennen.

1B - TEAMTEACHING

Naast de algemene vorming krijg je wekelijks 1u Nederlands, 1u ICT en 1u klassenuur.
Verder word je geprikkeld met twee uitdagingen:
Technische activiteiten en Zorg & welzijn.
Met elke uitdaging ga je gedurende één semester twee lesuren per week aan de slag.

Nood aan meer info over 1B-Teamteaching

Contacteer de leerkracht:
loes.heylen@spectrumcollege.be